Hoe werkt de Samenwonen Scan?

De scan werkt trapsgewijze. Aan de hand van onze checklist, het in kaart brengen van jullie verledens én het uitvragen van jullie wensen, informeren wij jullie over alle mogelijkheden, dragen zorg voor overzicht en geven jullie inzicht in de wijzigingen die door het gaan samenwonen ontstaan.

Volledig onafhankelijk advies

Zet de stappen in de juiste volgorde

Aan de hand van een daarvoor ontwikkeld rekenmodel laten wij jullie zien hoe wensen financieel uitwerken en bespreken alle aandachtspunten op juridisch- financieel- en fiscaal gebied.

Samen bekijken we welke samenwoonvorm er het beste bij jullie situatie past en helpen jullie bij het tot stand brengen van jullie keuzes. Op jullie verzoek begeleiden wij jullie bij de notaris of hypotheekadviseur en checken de overeenkomsten of offertes.

Natuurlijk kun je ook voor onafhankelijk deeladvies bij ons terecht. Wij adviseren geen financiële producten en hebben geen WFT-vergunning. Daarmee is een volledig onafhankelijk advies gewaarborgd.

 

Wat kost een samenwonenscan?

Iedere situatie is uniek, samenwonen is maatwerk. Dat maakt dat het heel lastig is om vooraf een vaste prijs af te geven. Aan de hand van jullie wensen maken wij voor jullie een uniek aanbod.

Persoonlijk of online?

Het geniet de voorkeur om in een persoonlijk gesprek aan tafel de scan uit te voeren. Natuurlijk is het ook mogelijk om dit via een online meet te doen. Wij informeren jullie graag over de mogelijkheden.

Refresh Scan

Door de tijd heen veranderen situaties. Jullie gaan bijvoorbeeld verhuizen, er is een kinderwens of de financiële positie gaat wijzigen. Het is verstandig om vooraf alle in het verleden gemaakte afspraken tegen het licht te houden.

Download de checklist

Als Register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) zien wij dagelijks de juridische-, financiële- en fiscale gevolgen van relaties die eindigen én waarbij tussen partners onvoldoende of zelfs niets is vastgelegd. De gevolgen zijn vaak verstrekkend en bepalen een groot deel van je toekomst. Dit heeft ons gemotiveerd om de samenwonenscan te ontwikkelen waarmee wij inzicht geven hoe jullie wensen uitwerken én welke samenlevingsvorm daarbij het beste past. Er komt veel op je af.

Om je op weg te helpen hebben wij een checklist gemaakt die je gratis kunt downloaden