De mensen achter Verzorgd Samen

Krijg overzicht in je relatie

Eric van den Bergh startte in 2014 met IJSbergh mediation advies coaching. Een organisatie die zich richt op het coachen van particulieren en het bedrijfsleven, het bemiddelen bij conflicten, het begeleiden van mensen die scheiden [Verzorgd Scheiden] én het afwikkelen van nalatenschappen [Verzorgd Nalaten].

In 2016 is Eric van den Bergh toegelaten tot het exclusieve Register van Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA). Deze titel is voorbehouden aan slechts 180 adviseurs in Nederland. Register Financieel Echtscheidingsadviseurs zijn gespecialiseerd in de juridische, financiële en fiscale advisering bij echtscheiding en bieden cliënten [ particulieren en ondernemers ] een totaal oplossing voor het afhandelen van hun scheiding.

Wat Eric opviel is dat bij aanvang van een relatie vaak weinig tot niets tussen partners wordt vastgelegd én als er al iets is vastgelegd [voorwaarden] dan wordt er vaak niet naar gehandeld. Men is zich daarnaast dikwijls onvoldoende bewust dat de juridische- en fiscale- werkelijkheid twee verschillende werelden zijn die vaak haaks op elkaar staan en onnodige problemen bij het verbreken van de relatie veroorzaken.

Dit heeft Eric geïnspireerd om daar verandering in te brengen. In 2020 is hij gestart met het ontwikkelen van de samenwonenscan. De samenwonenscan biedt partners bij een startende relatie overzicht, het verschaft inzicht in de wijzigingen die door het gaan samenwonen ontstaan en helpt bij het vinden van de passende vorm en een juiste vastlegging van de afspraken.

Door de vraag naar de samenwonenscan werkt Eric inmiddels samen met collega’s die net als hij Register Financieel EchtscheidingsAdviseur (RFEA) zijn en daarnaast een juridische of fiscale opleiding hebben afgerond. Hiermee is de kwaliteit van onze dienstverlening gewaarborgd en is de samenwonenscan voor iedereen in Nederland beschikbaar geworden.

Verzorgd Samen is onderdeel van:

Download de checklist

Als Register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) zien wij dagelijks de juridische-, financiële- en fiscale gevolgen van relaties die eindigen én waarbij tussen partners onvoldoende of zelfs niets is vastgelegd. De gevolgen zijn vaak verstrekkend en bepalen een groot deel van je toekomst. Dit heeft ons gemotiveerd om de samenwonenscan te ontwikkelen waarmee wij inzicht geven hoe jullie wensen uitwerken én welke samenlevingsvorm daarbij het beste past. Er komt veel op je af.

Om je op weg te helpen hebben wij een checklist gemaakt die je gratis kunt downloaden