Samenwonen, hoe gaat dat?

Welke samenlevingsvormen zijn er en welke past het beste bij jullie situatie? Is een samenlevingscontract zinvol én wat moet er dan instaan? Is een testament belangrijk? Past een geregistreerd partnerschap of huwelijk al dan niet met voorwaarden misschien wel beter bij jullie wensen?

Het begint allemaal met een goede inventarisatie. Belangrijk daarbij is het om de stappen in de juiste volgorde te zetten. Tijdens de scan staan jullie verledens, jullie wensen, de financiële planning én hoe dit fiscaal voor jullie uitwerkt centraal. Daarna kunnen jullie op basis van volledige informatie een weloverwogen keuze voor de samenwoonvorm maken.

De laatste stap is om jullie afspraken op een zorgvuldige wijze in een overeenkomst te laten vastleggen. Hiervoor ga je naar de notaris. Wanneer jullie de afspraken bij een met ons samenwerkende notaris willen laten vastleggen verzorgen wij de briefing en kijken mee met het concept.

Andere interessante blogs

Worden wij fiscaal partner?

Afhankelijk van jullie keuzes ontstaat er van rechtswege wel of geen fiscaal partnerschap. Wat houdt precies het fiscaal partnerschap in? Het wel of niet ontstaan

Lees artikel